Steun ons en help Nederland vooruit

Tom Rustebiel

Fractievoorzitter & Lijsttrekker 2022

Groningen groeit. Groningen broeit. En Groningen boeit. En daar mag ik vanuit de gemeenteraad vanaf 2016 aan bijdragen. Ik woon met m’n vrouw en twee dochters in De Held en werk voor zeven groene NGO’s, waar ik net als in de politiek groene idealen kan verwezenlijk. Sinds vorig jaar ben ik ook fractievoorzitter.

Kansengelijkheid, goed onderwijs, jezelf kunnen zijn én dus die groene idealen maken me dat ik me in deze partij ontzettend thuis voel. Trots ben ik op de impactvolle moties en amendementen voor de herinrichting van de Diepenring, 50% nieuwbouw in het middensegment, vergroening/klimaatapdatatie, het tegenhouden van de biomassacentrale op Zernike én de Lelylijn in het landelijke verkiezingsprogramma.

Deze raadsperiode ga ik hier mee door, waarbij ik het mezelf tot doel heb gesteld om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij onze ideeën en besluitvorming. Goede samenwerking in de fractie, met andere partijen, het college en onze leden horen daar uiteraard bij.

Portefeuilles:

  • Fractievoorzitter
  • Algemeen bestuurlijke zaken
  • Financiën & grondzaken
  • Ruimtelijke ordening en aanpak binnenstad

Wijkcontactpersoon voor: De Buitenhof, Dorkwerd, Gravenburg, De Held, Hoogkerk, Leegkerk, Reitdiep, Stadspark, Vinkhuizen

Meer van Tom Rustebiel