Steun ons en help Nederland vooruit

Groningen groeit. Groningen broeit. En Groningen boeit. En dat stelt ons ook in mijn portefeuilles, met onder meer mobiliteit, ruimte, groen en afval, voor uitdagingen. Om de groei van de stad te faciliteren, moeten we slim omgaan met schaarse ruimte. En hoe kan dat beter dan vol in te zetten op de fiets? Fietsen is gezond, duurzaam, snel, sociaal en ook nog eens ongelooflijk leuk.

En dat past me goed, want als fanatiek wielrenner en mede-organisator van fietsnetwerk CyclingEspresso ken ik Stad & Ommeland op m’n duimpje. Een tweede speerpunt in mijn portefeuille is ruimte. Slim omgaan met schaarse ruimte is nodig om de groei van de stad duurzaam te faciliteren. Ik voer dan ook graag het woord over de herinrichting van de binnenstad, of nog beter, de Diepenring. Ik zet me in om de publieke ruimte te vergroten en te vergroenen door te kiezen voor voetganger en fietser. En daarmee wil ik ook de sociale functie van de openbare ruimte versterken.

De groei van Groningen legt druk op het stedelijk groen. En dat brengt me op mijn derde speerpunt. Ik vind het belangrijk dat de stad door kan groeien, onder voorwaarde dat we ons groen goed borgen. Niet alleen vanwege biodiversiteit, maar ook omdat groen zorgt voor leefbaarheid, uitnodigt om te bewegen en we groen gewoon keihard nodig hebben om als stad in te spelen op klimaatverandering. Hittestress, wateroverlast of CO-2 uitstoot: groen kan het ondervangen.

Ik ben sinds 2009 lid van D66, omdat het een partij is die met een open blik naar de samenleving kijkt. Ik werk in beleidsfuncties in zowel het privaat als publiek onderwijs en zette me voor dat ik in 2016 raadslid werd in tijdens diverse D66-campagnes.

Woont in Groningen (De Held)
Geboren op 29 december 1981
Portefeuilles: Verkeer, Openbare Ruimte, Groen, Afval, Binnenstad
Wijkcontactpersoon voor: Paddepoel, Selwerd, Tuinwijk

 

Meer van Tom Rustebiel