Steun ons en help Nederland vooruit

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik eigenaar van Bacchus Wijnimport. Ik ben politiek actief geworden omdat ik me als inwoner en ondernemer ergerde aan de regentencultuur in de stad. En ik vond: als ik het anders wil, dan moet ik ook actie ondernemen. In 2008 werd ik lid van de steunfractie van D66 en sinds 2012 ben ik raadslid. Dat is een goede keuze geweest, want ik heb het als raadslid erg naar mijn zin. Ik doe veel inspirerende contacten en nieuwe inzichten op en merk dat je echt verschil kunt maken.

Veel van mijn voorouders hebben roots in deze regio. Toch had ik me, toen ik in de jaren ‘90 van Amsterdam naar Groningen verhuisde, nooit gerealiseerd dat je hier zo prettig kunt wonen. Groningen heeft de levendigheid van een volwassen stad, terwijl je met de fiets zo in de ommelanden bent. Als raadslid en Stadjer wil ik me ervoor inzetten dat deze prachtige, levendige stad met zijn ondernemende, zorgzame en kundige bewoners meegaat in de vaart der volkeren. Zonder daarbij haar eigen identiteit te verliezen.

D66 heeft hierin wat mij betreft een voortrekkersrol te vervullen. We kunnen en moeten niet langer aan een tekentafel in het stadhuis verzinnen hoe de stad eruit moet zien. Dan sla je alle initiatief dood en rem je goede ontwikkelingen af. Het moet veel vanzelfsprekender worden dat inwoners en ondernemers, in onderling overleg, zelf het voortouw krijgen in de inrichting van hun eigen leefomgeving.

Ik vind het belangrijk dat de overheid niet vergeet om ook input van ondernemers te vragen en met hen mee te denken. Zij creëren in deze stad veel van de nieuwe banen. De gemeente zou hen niet onnodig in de weg moeten zitten en meer mogen luisteren naar wat zij nodig hebben om te kunnen floreren.

Tot slot wil ik me inzetten voor verschillende deelgebieden waarvan ik denk dat de stad er veel bij te winnen heeft. Er is nu al een toename te zien van het aantal succesvolle (en in Groningen blijvende!) start-ups. Die verrijken de economie, bieden nieuwe kansen en verdienen daarom alle ruimte, ook op het gebied van huisvesting. Daaraan draag ik graag bij. Daarnaast denk ik bijvoorbeeld aan het stimuleren van toerisme uit Azië of überhaupt het aantrekkelijker maken van een langere verblijfsduur voor toeristen in het Noorden. Op die punten kunnen we nog veel winst behalen.

Als raadslid put ik niet alleen uit eigen ervaring als inwoner van het Ebbingekwartier. Ik doe ook veel inspiratie en nieuwe inzichten op door gesprekken met anderen. Heb jij dus tips, antwoorden, vragen, aanvullingen of andere nuttige info, schroom niet om me te benaderen!

Woont in Groningen (Ebbingekwartier)
Geboren op 27 september 1972
Portefeuilles: Economie, Arbeidsmarkt, Ruimtelijke Ordening, Grote Stedenbeleid, Binnenstadsontwikkeling
Wijkcontactpersoon voor: Noorderplantsoenbuurt, Oranjebuurt, Schildersbuurt, Kostverloren, Binnenstad, Binnenstad-Oost, A-Kwartier, Hortusbuurt

 

Meer van Berndt Benjamins
Ik wil werken aan een open en dienstbare overheid.