Steun ons en help Nederland vooruit

D-Loquentia

D-Loquentia is de landelijke debatclub van D66 en de JD. Sinds 2015 is D-Loquentia ook actief in de afdeling Groningen. Hier kan je je spreekvaardigheid en debatvaardigheden aanscherpen tijdens één van de debatcursussen van D-Loquentia. De volgende activiteiten zullen worden aangeboden:

 

 

Debatcursus voor beginners

Een paar per jaar organiseren we een debatcursus voor beginners. In 3 avonden leer je onder leiding van ervaren debattrainers de basisbeginselen & -regels van het debatteren. Natuurlijk wordt er ook het nodige geoefend, en is er na afloop de gelegenheid om nog even na te praten met je medecursisten.

Huiskamerdebatten

Het belangrijkste van leren debatteren is en blijft: oefenen. Dat gaan we dus vooral doen! Tijdens de huiskamerdebatten kun je in een kleiner gezelschap bij iemand thuis op een relaxte, informele manier alle facetten van het debatteren oefenen. Zodat jij uiteindelijk misschien wel het Groningse slotdebat of Landelijk D66-debat wint!

Masterclass voor gevorderden

Een paar keer per jaar wordt er een Masterclass voor gevorderden georganiseerd. Tijdens deze Masterclass leert een ervaren debattrainer je de fijne kneepjes van het debatteren, bijv. over het (beter) structureren van je argumenten, het gebruiken van je stem, etc.

Het Groningse Slotdebat

Tijdens deze debatwedstrijd neem je het (samen met je debatpartner) op tegen andere Groningse debatduo’s. De vorm van debatteren is het Amerikaans presidentieel debat. De winnaars van dit slotdebat wordt namens Groningen afgevaardigd naar het Landelijk D66-debat.

Geïnteresseerd in debatteren?

Wil je leren debatteren of heb jij al debatervaring opgedaan tijdens je werk, studie of ergens anders, en zou je je debatvaardigheden verder willen aanscherpen? Stuur dan een mailtje naar debat@d66groningen.nl en geef in dit mailtje kort aan welke ervaring jij al hebt met debatteren. Je wordt dan opgenomen in de D-Loquentia-mailinglist en blijft zo helemaal op de hoogte van de activiteiten van D-Loquentia.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018