Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Scholenreis met TK-lid Paul van Meenen

Maandag, 25 november 2019 in Groningen

D66 gaat op Scholenreis. Op maandag 25 november zijn we in Groningen en gaan we met je in gesprek over een nieuwe visie op het basis- en voortgezet onderwijs. Mis het niet!

Leraren, ouders en leerlingen willen eigenlijk maar één ding: de beste kansen via goed onderwijs. Voor de toekomst van jongeren is het belangrijk dat zij zich op school kunnen ontplooien en docenten de ruimte krijgen om die kansen te bieden.

Te lang ging het in discussies over onderwijs over het maken van ‘rendement’. Over ‘gemiddelden’. Over ‘systemen’. De leerling moet zich aanpassen aan het onderwijs, in plaats van dat iedere leerling het onderwijs krijgt dat bij ze past. In veel gevallen bepaalt de plek waar je wieg heeft gestaan nog steeds de opleiding die je later volgt. En het beroep leraar is steeds verder uitgehold, terwijl de werkdruk hoger is geworden. Met een groeiend lerarentekort als gevolg.

Daarom gaan we de komende periode in gesprek. Op scholen, met leraren, met scholieren en met ouders. We willen samen met hen en onze leden werken aan een nieuwe visie op het basis- en voortgezet onderwijs. Want met alleen onderwijsinvesteringen komen we er niet. Daarom gaan D66-Tweede Kamerleden en onderwijswoordvoerder Paul van Meenen op scholenreis. Zij bezoeken scholen en in de avond gaan zij in gesprek met geïnteresseerden, betrokkenen en D66-leden over de toekomst van het onderwijs.

Kom ook, meld je aan via https://d66.nl/agenda/scholenreis-groningen/ en denk mee over de toekomst.

25 november

19.00 uur

Het Heerenhuis, Spilsluizen 9, 9712 NR Groningen