Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Politiek Café ‘Een Europees ID’ – boekpresentatie Sophie in ’t Veld

Maandag 18 september, 20.00u in het Feithhuis

Op maandag 18 september brengt Europarlementariër Sophie in ’t Veld een werkbezoek aan Groningen stad en ommeland. Deze dag zal worden afgesloten met een politiek café, waar In ’t Veld haar nieuwe boek “Een Europees ...

Op maandag 18 september brengt Europarlementariër Sophie in ’t Veld een werkbezoek aan Groningen stad en ommeland. Deze dag zal worden afgesloten met een politiek café, waar In ’t Veld haar nieuwe boek “Een Europees ID”, zal presenteren en graag in gesprek gaat over de Europese identiteit. U bent van harte uitgenodigd!

In het tijdperk van Trump, Brexit, Google, terrorisme en vluchtelingenstromen gaat politiek steeds vaker over identiteit. De vertrouwde sociale en politieke orde wordt razendsnel en ingrijpend door elkaar geschud. In die turbulentie zoeken mensen houvast in nationale symboliek. Maar Europa is al veel meer onderdeel van onze identiteit dan we denken.

Europese politiek gaat over waarden en morele keuzes. Racisme op het internet: vrijheid van meningsuiting of strafbare hatespeech? Kunnen vluchtelingenkinderen in detentie met hun ouders? Mag EU-subsidie voor stamcelonderzoek? Deze vragen lenen zich niet voor technocratische onderhandelingen tussen nationale regeringen.

Ironisch genoeg erkennen juist anti-EU-partijen Europa allang als waardegemeenschap. Ze kiezen bewust de EU als platform voor hun nationalistische, xenofobe, reactionaire agenda. Hoog tijd dat ook de andere stemmen zich laten horen. Europese waarden zijn de waarborg voor onze manier van leven. Europa staat voor pluralisme, vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Dat is wie we zijn. Als Europarlementariër geeft Sophie in ’t Veld graag een inkijkje in de politieke arena waar de Europese waardegemeenschap gestalte krijgt.

Maandag 18 september, 20h00 tot 22h00, in het Feithhuis.

 

18 september

20.00 uur

Het Feithhuis, Martinikerkhof 10,