Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Lijsttrekkersdebat gemeenteraadsverkiezingen 2022

Dinsdag 11 mei 2021

Voor de functie van lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 hebben zich tot nu toe twee kandidaten gemeld, beiden uit Groningen: Antje Diertens en Tom Rustebiel. Op 11 mei zullen zij met elkaar ...

Voor de functie van lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 hebben zich tot nu toe twee kandidaten gemeld, beiden uit Groningen: Antje Diertens en Tom Rustebiel. Op 11 mei zullen zij met elkaar in debat gaan onder leiding van regiovoorzitter Jetze Luhoff. Via de livestream kunnen leden ook in gesprek gaan met de kandidaat-lijsttrekkers over hun motivatie. De avond vindt plaats tussen 20.30 uur en 21.30 uur.

Wie zijn de kandidaten?
Antje Diertens (63) is net afgezwaaid als Tweede-Kamerlid waar ze het woord voerde over sport, preventie, GGZ, maatschappelijke opvang, beschermd wonen, ‘leven lang leren’ en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was zij voorzitter van de regio-afdeling van D66 Groningen.

Tom Rustebiel (39) zit sinds 2016 in de gemeenteraad van Groningen en werd in 2020 fractievoorzitter. Daarnaast is hij werkzaam bij Coalitie Wadden Natuurlijk als secretaris Externe Relaties. In de raad is Tom Rustebiel verantwoordelijk voor Openbare Orde en Veiligheid, Wonen, Mobiliteit en Economische Zaken.

Aanmelden kan via deze link:

https://forms.gle/bMTz6RqSbP5LBa7W7

11 mei

20.30 uur

Online, aanmelden via link