Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Gast van de fractie: commissievergadering W&I bijwonen

Woensdag 20 november in Groningen

Nieuw! Gast van de fractie: middenin de lokale politiek

Bij de gemeenteraad, één keer per maand om 16:30, hebben we het concept ‘Gast van de raad’. Daarvoor kunnen inwoners zich aanmelden. Voor de raad worden ze bijgepraat door raadsleden over hoe lokale politiek werkt en over de punten die op de agenda staan. In de pauze gaan de gasten met de raad mee eten om door te praten over wat er allemaal besproken wordt.

 

Eén of twee keer per maand heeft de gemeentefractie van Groningen een commissie op woensdagavond om 20:00, naast de commissies die eerder op de dag zijn. Het leek ons leuk om op iets kleinere schaal voor D66 Groningen leden ‘Gast van de fractie’ in het leven te roepen. Je wordt dan om 19:30 opgevangen door de fractie, waarna we het even kunnen hebben over de gang van zaken en de agendapunten. Als Gast van de fractie kun je dan tot uiterlijk 22:30 bij de commissie zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om na twee agendapunten de commissie te verlaten. Dan kun je met een fractielid terugblikken op de vergadering, wat er gebeurde, waarom, wat dit politiek voor betekenis kan hebben en hoe het verder gaat richting bijvoorbeeld de raad.

 

20 november is de commissie Werk & Inkomen om 20:00. Dan staan het bestuurlijk platform arbeidsmarkt regio, de doorontwikkeling van kansen in kaart, de doorontwikkeling van de participatie baan en de inzet van het participatie budget op de agenda (kijk voor meer informatie in het raadsinformatiesysteem: https://groningen.raadsinformatie.nl/vergadering/612016/commissie%20Werk%20en%20Inkomen%2020-11-2019). Lijkt het jou leuk om 20 november Gast van de fractie te zijn? Stuur dan even een bericht naar annemarel@d66groningen.nl of 0652377233.

20 november

19.30

Stadhuis ,Grote Markt 1, Groningen