Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 9 september 2021

D66 deelt zorgen met Shelter Our Students

D66-raadslid Koosje van Doesen is vandaag aanwezig bij het studentenprotest van Shelter Our Students (SOS). D66 deelt de zorgen van SOS over de kamernood en woningnood in Groningen. 

Afgelopen april stelde D66 vragen aan het college over de start van het nieuwe studiejaar. Fractievoorzitter Tom Rustebiel gaf aan dat hij zich zorgen maakte over de beschikbaarheid van voldoende huisvesting voor de toestroom van nieuwe studenten. Op 1 september heeft D66 nog vragen gesteld over de volle noodopvang voor studenten. D66 wil toesturen naar een structurele oplossing voor het probleem rondom de woningnood in Groningen. 

Het studentenprotest is een goed signaal naar de gemeente en onderwijsinstellingen dat de woningnood moet worden opgelost. D66 heeft hierin al initiatief genomen door in te zetten op de Zernike Campus.