Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 11 juni 2021

Groningen herstelt van de coronacrisis

Met de herstelagenda ‘Groningen vooruit’ neemt de gemeente een hele reeks mooie maatregelen die moeten helpen om Groningen sterker en veerkrachtiger uit de coronacrisis te helpen. De maatregelen richten zich uiteraard op de sectoren die het hardst geraakt zijn.

D66 commissie woordvoerder Ido Venhuizen: ‘Mooi om te zien dat Groningen steeds meer tot leven komt na de lange periode van beperkende corona maatregelen. Het is nu zaak dat de gemeente de toestroom van mensen in goede banen leidt. Daarnaast kunnen met name de horeca en kleine ondernemers alle hulp van de gemeente goed gebruiken.’ De gemeente organiseert een reeks projecten en hulptrajecten om deze groep bij te staan, waarvoor de ondernemers zelf bevraagd worden over welke hulp ze het beste kunnen gebruiken.

Om er voor te zorgen dat het niet te druk wordt op één plek worden er in de ‘Groningse zomer’ allerlei activiteiten georganiseerd die voor spreiding over de stad moeten zorgen. De situatie in het noorderplantsoen en bij het stadsstrand laat zien dat het nodig is dat de gemeente de boel in goede banen leidt. 

Mooi dat er weer mensen bij elkaar kunnen komen, maar het leidt op deze plekken ook tot overlast. De burgemeester nam daarom maatregelen: vanaf 20.00u ‘s avonds geldt er een alcoholverbod en een stiltegebod in deze gebieden.

De maatregelen helpen natuurlijk om de sociale gevolgen van de crisis op te vangen en voor herstel te zorgen, maar er komt ook nog een specifiek sociaal perspectiefplan waarin het welzijn van de Groningers centraal staat.