Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 8 december 2020

Kamerfractie D66 wil toegankelijke Krol-brug

De Tweede Kamerfractie van D66 heeft maandag gepleit voor een toegankelijke Paddepoelsterbrug en Gerrit Krol-brug. Volgende week dient de SP een motie mede namens D66 in die de minister oproept de bewonersvarianten uit te werken.

Rutger Schonis, kamerlid voor D66. ‘Bewoners hebben goede ideeen en argumenten aangedragen. Een hoge brug is niet goed toegankelijk en past ook niet in een stedelijke omgeving, het talud komt dan letterlijk voor balkons aan de Korreweg.’

Het is voor Schonis ook niet duidelijk waarom de Paddepoelsterbrug 9 meter hoog moet worden. Andere bruggen zijn veel lager. Volgende week stemt de Tweede Kamer over de motie. Schonis maakt zich in Den Haag al meer dan een jaar hard voor de Groningse bruggen en D66-raadslid Tom Rustebiel zette de problemen lokaal op de agenda.