Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 29 juni 2020

Motie voor financiële ondersteuning ESNS met ruime meerderheid aangenomen in Tweede Kamer

Vanmiddag is op initiatief van D66-kamerlid Salima Belhaj een motie voor financiële ondersteuning van Eurosonic Noorderslag met ruime meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. Het gaat om een bedrag van 0,6 miljoen euro per jaar voor een periode van 4 jaar.

De fracties van de Gemeenteraad en Provinciale Staten zijn erg blij met dit nieuws: “Eurosonic Noorderslag is voor Groningen een belangrijk cultureel evenement met een grote rol in talentontwikkeling en scouting. Daarom is het van belang dat dit evenement ook de komende jaren een podium kan bieden aan nationale en internationale, beginnende én gearriveerde popmuzikanten”.

Vorige week stuurden de Gemeenteraad en Provinciale Staten van Groningen al een brief aan minister Van Engelshoven en de leden van de Tweede kamer. Raadslid Koosje van Doesen: “Het niet verkrijgen van de aangevraagde landelijke subsidie was een forse tegenslag. Daarom is er een brief aan de minister gegaan waarin we de minister vroegen om het besluit van het Fonds voor de Podiumkunsten te heroverwegen”.