Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 27 mei 2020

D66 Groningen zoekt communicatiemedewerker met organisatietalent

D66 is met vijf raadsleden de op twee na grootste fractie van de gemeente Groningen en neemt deel aan de coalitie. Onze progressieve fractie zet zich in voor een bruisende en duurzame gemeente waar je prettig woont en het beste onderwijs kunt genieten. Wil jij hieraan meewerken? Dan is de functie van communicatiemedewerker (20u p/w) misschien iets voor jou! 

De medewerker richt zich met name op communicatieklussen zoals social media, vlogs, perszaken en het meedenken over woordvoeringen. Maar de fractiemedewerker pakt ook organisatorische, secretariële en facilitaire klussen voortvarend op en speelt een belangrijke rol in campagnes. Ook is er de ruimte om beleidsinhoudelijke vraagstukken op te pakken. Het is een veelzijdige en afwisselende baan waarin je veel mensen leert kennen en een inkijk krijgt in politiek en maatschappelijk Groningen. 

Functie-eisen:

  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Sterke affiniteit met on- en offline media;
  • Goede redactionele vaardigheden: je kunt helder en compact formuleren in woord en geschrift, ook via sociale netwerk kanalen;
  • Organisatorische en facilitaire vaardigheden; 
  • Nauwkeurig, pro-actief, snel en flexibel kunnen werken;
  • Sterk ontwikkeld analytisch vermogen; 
  • Uitstekende digitale vaardigheden; 
  • Affiniteit met Groningse gemeentelijke politiek en/of brede politieke en maatschappelijke interesse;
  • Affiniteit met D66 en het sociaal-liberale gedachtegoed. Lidmaatschap is een pré.
  • Beschikbaar op maandagavond en woensdag. Overige werktijden in overleg. Indien nodig ook buiten die uren flexibel beschikbaar; 

Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar voor twintig uur per week. Bij goed functioneren kan dit worden verlengd. De vergoeding bedraagt circa €2650,- bruto per maand bij een voltijds aanstelling.

Ben jij een professionele duizendpoot die hoofd- van bijzaken kan onderscheiden en ook in drukke tijden het hoofd koel houdt? Ben je flexibel inzetbaar, telefonisch goed bereikbaar en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit? Altijd al werk willen maken van je politieke interesse? Dan zoeken wij jou!

Stuur je CV en motivatie uiterlijk vrijdag 19 juni 2020 naar fractie@d66groningen.nl t.a.v. Berndt Benjamins. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de huidige fractiemedewerker Anne Marel Hilbers. Dat kan via annemarel@d66groningen.nl of 06-52377233.