Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 26 april 2020

D66-pleidooi krijgt toch navolging: stil asfalt bij Hoogkerk

Het pleidooi van D66 voor de aanleg van stil asfalt op de A7 tussen de afrit Hoogkerk en de Roderwolderdijk krijgt toch navolging. Bewoners van Hoogkerk-Zuid ervaren al jaren geluidsoverlast. Nu zich een flinke meevaller voordoet bij de aanleg van het Transferium Hoogkerk is er financiƫle ruimte om dit probleem op te lossen.

Raadslid Tom Rustebiel: “D66 vind het onrechtvaardig dat langs een deel van het traject geen geluidswerende maatregelen getroffen worden, omdat het net buiten de officiĆ«le plannen valt. We zijn daarom blij dat het college nu voorstelt om geld beschikbaar te stellen voor stil asfalt”.

Al bij de voorbereiding van het Tracebesluit voor de zuidelijke ringweg in 2014 vroeg de raad via een motie om aandacht voor de geluidsoverlast die bewoners in Hoogkerk ervaren, tusssen de Roderwolderdijk en de afrit Hoogkerk. Op dit deel is geen geluidscherm, omdat de geluidsbelasting binnen de wettelijke grenzen valt. Niettemin zijn wel maatregelen onderzocht, waarbij stil asfalt de meest effectieve oplossing bleek.