Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 19 december 2019

D66 uit zorgen over opslag illegaal vuurwerk in woonwijken

Vorige week zijn er in een woning aan de Oosterhamriklaan explosieve stoffen gevonden om vuurwerk te maken. Meerdere woningen moesten hierdoor worden ontruimd. Dit lijkt niet alleen in de stad te gebeuren, maar ook in de regio en elders in het land. 

Raadslid Wieke Paulusma: “D66 maakt zich hier zorgen over, omdat het vaak gaat om grote hoeveelheden vuurwerk of explosieve stoffen om vuurwerk te maken. Die zijn opgeslagen in huizen of garageboxen in woonwijken, op plekken waar mensen wonen en kinderen spelen en dus plekken waar veel slachtoffers kunnen vallen”. 

We willen dat hier adequaat tegen opgetreden kan worden en stelden daarom vragen aan de burgemeester. Schuiling deelt onze zorgen en zegt toe onder ander te lobbyen bij het Rijk voor extra passende maatregelen.