Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 3 december 2019

Tweede Kamer steunt D66-motie: vóór 1 maart plan Paddepoelsterbrug

De Tweede Kamer wil dat de minister voor 1 maart een plan klaar heeft om de Paddepoelsterbrug tijdelijk te vervangen. Daar riep de Tweede Kamer de minister toe op door een motie van D66-kamerlid Rutger Schonis te steunen.

 

D66-raadslid Tom Rustebiel is blij dat een oplossing langzaamaan dichterbij komt. “Ik blijf het bizar vinden dat D66-kamerleden in Den Haag meerdere keren kamervragen moeten stellen en een motie in moeten dienen voor het herstel van een relatief simpele en lokale brug, die er al 15 maanden geleden uit is gevaren door een bedieningsfout. Maar we zijn weer een stapje verder en deze landelijke steun doet zowel ons als lokale politici als ook de bewoners goed.”

 

Minister Cora van Nieuwenhuizen ontraadde de motie, maar de kamer nam hem toch aan. Ook bij andere partijen is het geduld wel op. Rustebiel: “Er heerst ook in de Tweede Kamer onbegrip. Niet alleen over het uitblijven van een onderzoek naar een tijdelijke oplossing, ook de ongelooflijk ruime tijd die Rijkswaterstaat zichzelf geeft om een definitieve variant uit te werken. En dat terwijl men wel haastig met de Gerrit Krol-brug aan de slag wil.”

 

Alle kamervragen en moties ten spijt lijkt de strijd voor een nieuwe brug nog lang niet gestreden. “Ik mis het gevoel voor urgentie. Ik ben bang dat we via alle mogelijke wegen druk uit moeten blijven oefenen tot het ontwerp, de middelen en de planning voor de nieuwe brug zijn vastgesteld. Maar we zullen dat doen en voelen ons gesterkt door lokale politiek, de Tweede Kamer en natuurlijk vooral de bewoners”, aldus Rustebiel.