Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 21 november 2019

Hoe ziet het onderwijs van de toekomst er uit?

Paul van Meenen en Jan Paternotte, beiden onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer voor D66, zijn aanstaande maandag 25 november in Groningen om in gesprek te gaan met Groningers met een hart voor onderwijs over de toekomst van het Nederlandse onderwijs. Jim: “Als we het onderwijs helemaal opnieuw kunnen inrichten, hoe zou het er dan uitzien?”

Overdag gaan de politici in gesprek met leerlingen en leerkrachten van OBS Pendinghe in Selwerd. Vervolgens bezoeken zij de Hanzehogeschool om met onderzoekers, docenten en studenten die een lerarenopleiding volgen, van gedachten te wisselen over ideeën voor de toekomst van het onderwijs en de positie en opleiding van leerkrachten en docenten.

In de avond is er van 19.00 tot 21.00, een voor het publiek vrij toegankelijk avondprogramma in Het Heerenhuis (Spilsluizen 9). Tijdens dit programma gaan de onderwijswoordvoerders het gesprek aan met Groningers met een hart voor het onderwijs. “We zijn heel benieuwd naar de ideeën over goed en toegankelijk onderwijs dat alle kinderen de kans biedt zich optimaal te ontwikkelen en hun dromen te verwezenlijken, aldus Jim. Zowel leden als niet-leden van D66 zijn van harte welkom bij dit avondprogramma.

Meer informatie over de scholenreis van Paul van Meenen en Jan Paternotte is te vinden via de Scholenreis website van D66. Deze website bevat ook een aantal van de ideeën van de politieke partij voor een nieuwe visie op onderwijs en de obstakels die daarvoor zullen moeten worden overwonnen. Opgeven voor deelname aan deze avond kan via deze link.