Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 19 november 2019

Studenten ontwerpen nieuwe speelplekken binnenstad

Studenten van de opleiding Built Environment van de Hanzehogeschool zijn aan de slag gegaan met het ontwerpen van nieuwe speelplekken in de binnenstad. Samen met GroenLinks, PvdA en CDA hebben we aan de Groningers gevraagd mee te denken over hoe de stad leuker gemaakt kan worden voor de kinderen. De studenten hebben met die ideeën speelplekken bedacht.

‘Wij hebben een soort van brug bedacht in de vorm van een speeltuin’, zegt Iris Nijholt, een student van de Hanzehogeschool. ‘Ik had het idee om een grote boomhut te maken en de bomen geven dan licht in het donker’, zegt Tori Hijstek.

De studenten hebben hun ontwerpen gepresenteerd aan de raadsleden. Tom: ‘Deze voorstellen passen heel mooi in de openbare ruimtes. En ook als er niet op gespeeld wordt, lijkt nog steeds heel mooi’. Tijdens Let’s Gro hebben we ook met kinderen nagedacht over wat voor speelplekken zij graag zouden willen zien in de binnenstad. ‘De kinderen zitten nog heel erg met de schommel en de glijbaan in gedachten. En bijvoorbeeld een glijbaan kan wel, maar die moet er dan iets anders uit zien of passen bij de plek waar de glijbaan staat’, aldus Tom.

Bekijk hieronder de hele rapportage van OOG-tv:

Studenten ontwerpen nieuwe speelplekken binnenstad