Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 30 oktober 2019

SKSG Kinderen ontwerpen samen met lokale politiek hun ideale binnenstad op Let’s Gro

Donderdag aanstaande gaan kinderen op Let’s Gro aan de slag met het ontwerpen van hun ideale binnenstad. Op initiatief van vier politieke partijen wordt er een plan gemaakt om de binnenstad speelvriendelijker te maken, waarbij kinderopvangorganisatie SKSG en jongerenorganisatie Jimmy’s zijn aangehaakt.

D66, CDA, GroenLinks en PvdA werken vanuit de lokale politiek aan het speelvriendelijker maken van de binnenstad. ‘We willen dat de binnenstad er is voor iedereen. Daar horen ook kinderen bij, die nu nog weinig speelplekken hebben’, stelt Tom namens de vier partijen. Na een oproep om mee te denken over hoe de binnenstad van Groningen nog leuker gemaakt kan worden voor kinderen, werd vooral door volwassenen direct flink gediscussieerd. Omdat de kinderen zelf nog geen stem hadden, heeft SKSG contact gezocht met de betrokken raadsfracties.

SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op meer dan 100 kindcentra en bij gastouders verspreid over de stad Groningen en de regio. En wie kunnen er daarom beter meedenken dan deze kinderen zelf? “Wij zijn van mening dat de discussie over een kindvriendelijke binnenstad niet alleen gevoerd zou moeten worden door volwassenen, maar juist ook door kinderen. Op deze manier kunnen wij onze meer dan 7.000 kinderen binnen SKSG de stem geven die ze verdienen. Het is ook hun binnenstad”, aldus Guido Heeringa, manager klant & markt. SKSG hecht veel waarde aan het betrekken van kinderen bij beslissingen en ideeën, het heeft een positief effect op hun zelfvertrouwen en de communicatieve vaardigheden van kinderen.

Gelukkig werd ook bij de raadsleden de belangrijke stem van de kinderen reeds gemist en ontstond een mooie samenwerking met als resultaat een breed onderzoek onder meer dan 130 kinderen via het SKSG klantenpanel en de samenwerking op Let’s Gro. Het uiteindelijke plan wordt komend voorjaar ingediend door D66, CDA, GroenLinks en PvdA ingediend in de gemeenteraad.

De sessie heeft donderdag 31 oktober tussen 14.30 en 16:00 plaats in de tent bij het VVV-kantoor op de Grote Markt.