Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 juni 2019

D66 wil fietsvlonders op autoparkeerplekken

D66 dient samen met GroenLinks en de PvdA in de gemeenteraad een voorstel in om autoparkeerplekken tijdelijk te voorzien van fietsparkeerplekken met zogenaamde fietsvlonders, waarop acht fietsen kunnen staan. Tom: ‘‘We willen minder fietsen op de stoepen en tegelijkertijd minder auto’s in woonstraten. Door een fietsvlonder aan te vragen kunnen bewoners zelf aan de slag.’

Tom deed het idee op in Den Haag, waar de gemeente fietsvlonders aanschafte die bewoners zelf aan kunnen vragen om een autoparkeerplek tijdelijk te veranderen in een oplossing voor acht fietsen. ‘Het is een mooie manier om met betrokkenheid van bewoners een beweging in gang te krijgen naar rustigere, schonere en veiligere woonstraten. Als de oplossing bevalt, dan gaat de gemeente Den Haag aan de slag met een definitieve fietsparkeeroplossing.’

De druk op de ruimte in Groningen is groot en dus moeten we er efficiënter en flexibeler mee omgaan, meent D66. ‘Eerder haalden we met de VVD het idee van tijdelijke parkeerplaatsterrassen uit Den Haag en ook dit kan een mooie oplossing zijn om slimmer om te gaan met ruimte. Op de plek van één auto kunnen acht fietsen staan. Ook dat is één van de redenen waarom we vol in moeten zetten op de fiets. Voor het fietsparkeren is een breed pallet aan maatregelen nodig en dit kan er wat ons betreft ééntje van zijn’, aldus Tom.

Zie ook: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/pers/fietsvlonders-geplaatst-in-segbroek-en-scheveningen.htm