Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 mei 2019

D66 stelt kamervragen over herstel Paddepoelsterbrug

De D66-fractie in de Tweede Kamer wil opheldering van de minister over het uitblijvende herstel van de in september geramde Paddepoelsterbrug. D66-raadslid Tom Rustebiel: ‘Ons kamerlid Rutger Schonis stelt deze vragen omdat de discussie over herstel van de brug ons echt te lang duurt.’

Schonis vraagt de minister onder meer of ze het belang van de brug erkent en welke belangen Rijkswaterstaat prioriteert: die van de scheepvaart of die van het lokale verkeer. Rustebiel: ‘Onze landelijke fractie is ook benieuwd of Rijkswaterstaat niet gewoon een verzekering of fonds voor schadeherstel heeft en vraagt zich af wat de inzet van de minister is om samen met gemeentebesturen te komen tot een oplossing.’

Rustebiel zocht contact met de landelijke fractie omdat het zicht op herstel inmiddels wel heel lang duurt. ‘Er is pas in april voor het eerst een bestuurlijk overleg geweest, nadat onze fractie er in de gemeenteraad vragen over stelde. Vorige week nog liet het college weten dat het onderzoek naar herstel nog wat langer duurt. Reden genoeg om aan de bel te trekken bij de minister, omdat Rijkswaterstaat hier uiteindelijk verantwoordelijk voor is’, aldus Rustebiel.

De minister heeft drie weken om de vragen te beantwoorden. Rustebiel: ‘We zijn benieuwd naar de antwoorden, maar hopen bovenal dat landelijke aandacht helpt om een nieuwe of tijdelijke brug te kunnen realiseren. En het college moet natuurlijk vól voor het lokale belang blijven gaan. Deze brug is voor fietsers en wandelaars dé poort naar de noordkant van de stad, zowel voor de forens als de recreatie- en natuurliefhebber. Ik vind het trouwens geweldig hoe betrokken bewoners het onderwerp op de agenda hebben gezet. Dat helpt altijd!’

Klik hier voor de vragen.