Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 4 april 2019

D66 blij met inzet voor herstel Paddepoelsterbrug

Gisteren maakte het college na overleg met onder meer Rijkswaterstaat bekend in te zetten op herstel van de verbinding die via de Paddepoelsterbrug liep. D66-raadslid Tom Rustebiel, die het onderwerp met schriftelijke vragen aankaartte, ziet dat het de goede kant op gaat. ‘Toch zijn oplossingen als een pontje nog niet van de baan. We moeten echt vol inzetten op een nieuwe brug.’

Tom is blij dat er beweging in de zaak lijkt te zitten. ‘Eind januari liet Rijkswaterstaat doorschemeren de brug niet te willen vervangen was er geen zicht op een tijdelijke of definitieve oplossing. Dat perspectief is er nu wel weer. Als er een tijdelijke oplossing brug komt dan geeft ons dat mooi de tijd om te onderzoeken hoe we een nieuwe brug in kunnen passen, want de brug zou in 2025 toch al vervangen worden.’

Zekerheid over wanneer er een oplossing komt is er helaas nog niet. Tom: ‘Het is primair de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat, maar de gemeente moet pal voor het lokale belang gaan staan. Rijkswaterstaat lijkt toch vooral eerst aan de scheepvaart te denken. Maar het is voor fietsers en wandelaars dé poort naar de noordkant van de stad, zowel voor de forens als de recreatie- en natuurliefhebber. Ik vind het trouwens geweldig hoe betrokken bewoners het onderwerp op de agenda hebben gezet. Dat helpt altijd!’

Beantwoording vragen ex art. 38 RvO D66 en Stad en Ommeland m.b.t. Paddepoelsterbrug