Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 8 maart 2019

College onderzoekt fietsbrug op plek kapotte Paddepoelsterbrug

Het college gaat onderzoeken of er tijdelijk een fietsbrug of een pontje kan komen op de plek van de kapot gevaren Paddepoelsterbrug. Dit schrijft de gemeente in antwoord op vragen die raadslid Tom Rustebiel namens D66 stelde.

Tom is blij dat er beweging in de zaak lijkt te zitten. ‘Eind januari liet Rijkswaterstaat doorschemeren de brug niet te willen vervangen en er was geen zicht op een tijdelijke of definitieve oplossing. In de antwoorden op onze vragen lezen we nu dat het college een pontje of fietsbrug onderzoekt als tijdelijke oplossing.’

Het college schrijft dat de oude brug niet terug zal keren, omdat hij te smal en te laag was. ‘Als er een tijdelijke oplossing komt dan geeft ons dat mooi de tijd om te onderzoeken of er ook een definitieve oplossing kan komen, want de brug zou in 2025 toch al vervangen worden. Ook gaat het college nu kijken naar de vaak onverharde fietspaden van en naar de brug.’

Zekerheid op een tijdelijke en een definitieve oplossing is er helaas nog niet. Tom: ‘Het is primair de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat en ik snap ook wel dat de gemeente geen ijzer met handen kan breken. Begin april is er een bestuurlijk overleg waar alles op tafel komt. Ik had dat liever eerder gezien, maar mooi dat het nu de volle aandacht heeft.

De laatste anderhalve maand is er veel aandacht geweest voor de brug, online en in de media. ‘Dat laat zien dat het leeft. Het helpt altijd als mensen hun belangen duidelijk laten horen. Wij schreven niet voor niks dat de verbinding onderschat is. Het is voor fietsers de poort naar de noordkant van de stad, zowel voor de forens als de recreatie- en natuurliefhebber.’

Beantwoording vragen ex art. 38 RvO D66 en Stad en Ommeland m.b.t. Paddepoelsterbrug