Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 27 februari 2019

Kies voor de toekomst

Op 20 maart 2019 gaan we weer naar de stembus. Dan kiezen we de mensen die ons gaan vertegenwoordigen in de Provinciale Staten van Groningen en de waterschappen. En dat niet alleen: de Statenleden die worden gekozen kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. Een verkiezing die dus dubbel belangrijk is. Zeker voor Groningen. Want er is nog veel te doen in onze mooie provincie.

Onze grootste uitdaging is natuurlijk de gaswinning en dan vooral de negatieve gevolgen ervan voor zoveel van onze inwoners. De eerste stappen zijn gezet, maar we zijn er nog lang niet. Wij vinden dat de veiligheid en het perspectief van onze inwoners voorop moet staan. Samen, los van partijpolitiek, hebben we zij aan zij gestreden voor het dichtdraaien van de gaskraan, het publiek maken van de schadeafhandeling en de versterkingsopgave en het creëren van nieuw perspectief. Daarvoor blijven we ons inzetten.

Alles wat wij doen heeft gevolgen voor de planeet. Daarom zetten wij de energietransitie op één. Wij willen af van het Groningse aardgas. Wij willen huizen isoleren, meer groene energie opwekken en opslaan en schoner rijden. Van die veelomvattende energietransitie moeten alle inwoners van Groningen kunnen profiteren met een lagere energierekening, meer banen en lokale opbrengst. Het is tijd voor actie. Zoals oud-secretaris generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon vorig jaar in Groningen zei: “Wij zijn de laatste generatie die het tij kan keren. Deze generatie moet nu doorpakken.”

D66 wil werken aan een progressief, duurzame provincie. Wij willen met een slimme en groene agenda werken aan de toekomst van Groningen. Onze koers is ambitieus en realistisch. Wij hebben echte oplossingen voor echte problemen. Wij staan voor een Groningen met lef en ambitie. Een provincie met goud in handen. Door samen te werken met inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en andere overheden willen we de Groningse mogelijkheden benutten. Samen kiezen we voor de toekomst.

Wil je het verkiezingsprogramma lezen? Kijk dan hier.

D66 doet niet mee aan de waterschapsverkiezingen, maar steunt de groene waterschapspartij Water Natuurlijk