Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 26 februari 2019

‘Heldinnen dichtbij’

8 maart is het Internationale vrouwendag. Een dag waarop we stil staan bij de rechten van vrouwen.

Het thema van Internationale vrouwendag dit jaar is ‘Heldinnen’. Bekende én minder bekende. 8 maart zullen we hier in Groningen ook stil bij staan met onder andere de opening van de Groninger Vrouwengalerij door onze eigen gedeputeerde Fleur Graeper.

Om 8 maart bijzonder af te sluiten nodigen we jullie uit op een onverwachte plek, namelijk bij de Groninger Archieven. Waar we letterlijk dichtbij onze bekende en minder bekende heldinnen van vroeger kunnen komen!

We heten jullie vanaf 16.45 van harte welkom. Waarna we een rondleiding krijgen, we verrast worden door een inspirerende spreekster, we doorpraten onder genot van een hapje en een drankje. En… we het Els Borst Netwerk Noord Nederland lanceren. Want 8 maart vraagt vooral om actie op 9 maart, doe je ook mee?

‘Heldinnen dichtbij’ is zeker niet alleen voor vrouwen bedoeld. Ook mannen en niet leden van D66 zijn van harte welkom! Gezien de beperkte ruimte; mail als je er bij wilt zijn naar wieke@d66groningen.nl

Tot vrijdag 8 maart!

Fleur Graeper en Wieke Paulusma