Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 31 oktober 2018

D66 Groningen-stad zoekt fractiemedewerker

De gemeenteraadsfractie van D66 in Groningen zoekt een enthousiaste fractiemedewerker voor 20 uur per week vanaf 1 januari 2019.

De fractiemedewerker ondersteunt de fractie op beleidsinhoudelijk, organisatorisch, communicatief, secretarieel en facilitair gebied en is de spin in het web als het gaat om interne organisatie en in- en externe communicatie. De fractiemedewerker levert een belangrijke bijdrage aan het functioneren van D66 in de gemeenteraad. De functie is onder meer een uitstekende plek om je (verder) te verdiepen in de politiek en het bijbehorende netwerk. Zo help je raadsleden met het voorbereiden van baanbrekende initiatiefvoorstellen en prikkelende opinieartikelen, doe je onderzoek, verstuur je Tweets en stel je kritische vragen tijdens de fractievergadering én weet je wanneer het d of dt is.

Functie-eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Sterk ontwikkeld analytisch vermogen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Goede redactionele vaardigheden: je kunt helder formuleren in woord en geschrift, ook via sociale netwerkkanalen;
 • Organisatietalent;
 • Nauwkeurig kunnen werken;
 • Proactief, snel kunnen schakelen;
 • Affiniteit met Groningse gemeentelijke politiek en/of brede politieke en maatschappelijke interesse is een voorwaarde, kennis van de gemeentelijke politiek is een pré;
 • Affiniteit met D66 en het sociaal-liberale gedachtegoed. Lidmaatschap van D66 is een pré.
 • Beschikbaar op maandagavond en woensdag. Overige werktijden in overleg. Indien nodig ook buiten die uren flexibel beschikbaar;
 • Uitstekende digitale vaardigheden.

Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar voor twintig uur per week. Bij goed functioneren kan dit worden verlengd. De vergoeding bedraagt circa E 2650,- bruto per maand bij een voltijds aanstelling.

Ben jij een professionele duizendpoot die hoofd- van bijzaken kan onderscheiden en ook in drukke tijden het hoofd koel houdt? Ben je flexibel inzetbaar, telefonisch goed bereikbaar en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit? Altijd al werk willen maken van je politieke interesse? Dan zoeken wij jou!

Stuur je CV en motivatie uiterlijk maandag 19 november 2018 naar fractie@d66groningen.nl t.a.v. Berndt Benjamins. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de huidige fractiemedewerker Ido Venhuizen. Dat kan via ido@d66groningen.nl of 06-18904595.