Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 15 oktober 2018

D66 stelt Kamervragen vanwege Gronings gesjoemel met energielabels

D66-kamerlid Jessica van Eijs stelt Kamervragen over gesjoemel met energielabels in Groningen. Onze D66-fractie tipte haar. Raadslid Tom Rustebiel: ‘Uit een artikel op Sikkom blijkt dat studenten teveel huur betalen door gesjoemel met energielabels. Ook lijken huizen daardoor duurzamer dan ze zijn.’  

Van Eijs wil onder meer van minister Ollongren weten waar huurders terecht kunnen als ze opgelicht worden, hoe het kan dat deze labels zo in het register staan en hoe de certificering verloopt. Tom: ‘We willen voor onze Groningse studenten en huurders de onderste steen boven hebben, maar het is niet ondenkbaar dat dit op veel meer plekken in Nederland gebeurt. Heel goed, dat D66 daarom Kamervragen stelt.’

Het gaat niet alleen om het gesjoemel met de huurprijzen. ‘We staan voor een enorme verduurzamingsopgaaf. Hoe kunnen we dit succesvol aanvliegen als de labels niet blijken te kloppen? Misschien is de verduurzamingsopgave die we hebben in de jongerenhuisvesting nog wel groter dan hij nu lijkt.’ Minister Ollongren moet binnen drie weken antwoord geven op de vragen. Wordt vervolgd.

Bekijk hier de Kamervragen.
Bekijk hier het bericht van Sikkom.