Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 4 oktober 2018

Verkiezingsprogramma in gebarentaal

Verkiezingsprogramma in gebarentaal

D66 Groningen lanceert de hoofdthema’s van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in november in gebarentaal. Toegankelijkheid is al geruime tijd één van de speerpunten van D66, want toegankelijkheid voor iedereen moet de norm zijn. Dat geldt niet alleen voor de fysieke ruimte, maar ook voor de communicatie vanuit de gemeente en de politiek.

Toegankelijkheid

D66-raadslid Wieke Paulusma: “We hebben niet alleen een grote doven-gemeenschap in Groningen waarvoor meedoen zo makkelijk mogelijk gemaakt moet worden. We moeten ons ook houden aan het VN verdrag waarin staat dat iedereen ook het recht heeft om (zo) zelfstandig mogelijk mee te doen aan de samenleving.” D66 wil niet alleen dat inwoners toegang hebben tot alle informatie en dienstverlening die zij nodig hebben, maar ook dat de informatie hierover voor iedereen te begrijpen is: van hoogleraar tot laaggeletterde, van geboren Groninger tot expat, inclusief anderstaligen,digibeten, blinden en doven.