Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 9 mei 2018

Europese vlag aan de Martinitoren

Op initiatief van D66 wappert vandaag, op de Dag van Europa, de Europese vlag aan de Martinitoren. ‘Europa is voor Groningen van levensbelang. De Europese samenwerking heeft ons vrede, veiligheid en welvaart gebracht. Dat mogen we best één keer per jaar zichtbaar vieren met een vlag aan d’Olle Grieze’, aldus D66-raadslid Arend Jan Wonink.

“Europese samenwerking is van levensbelang voor onze stad. Internationale studenten geven elk jaar 74 miljoen euro uit en geven zo een stevige impuls aan de Groningse economie. Ze komen hier vaak studeren via bijvoorbeeld het Erasmus-programma van de Europese Unie”, zegt Arend Jan, “Maar denk ook aan toeristen, Europese zakenpartners van Groningse bedrijven of onze Duitse buren die hier komen winkelen.”

“Het viel me op dat vorig jaar op de Dag van Europa de vlag niet aan de Martinitoren wapperde. Tijdens een debat over internationalisering heb ik hier vragen over gesteld, met als resultaat dat het blauw met gouden sterren vandaag wel zichtbaar is. Een mooi signaal aan al die internationals. We zijn een Nederlandse stad, in Europa en dat willen we graag laten zien.”

“In november kiezen we in Groningen een nieuwe gemeenteraad. Alle inwoners van Groningen met een paspoort uit de Europese Unie mogen dan stemmen. Ik hoop dat ze gaan stemmen en mee willen denken over de toekomst van onze stad.”