Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 5 maart 2018

Op de pedalen met Kamerlid Matthijs Sienot

Gisteren heeft een aantal D66-ers met Kamerlid Matthijs Sienot, raadslid Tom Rustebiel en wethouder & lijsttrekker Paul de Rook een rondje gereden door Groningen Fietsstad. Matthijs Sienot is woordvoerder ‘fiets’ in de Tweede Kamer en wil samen met D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven fietsen nóg aantrekkelijker maken.

De fietsers bezochten onder meer de nieuwe route naar Park Selwerd, de fietsstraat Bessemoer, de kruising met de Eikenlaan, de slimme route langs het Reitdiep en de nieuwe rotonde bij de Wilhelminakade. Ook stonden ze stil bij de Korreweg, die volgende week op de raadsagenda staat. Plan is om de Korreweg te transformeren tot ‘fietsstraat.’

Alle richtingen groen

Alle richtingen groen

Ook werd stilgestaan bij het typisch Groningse fenomeen ‘alle richtingen groen’. Voor ons al 25 jaar vanzelfsprekend, maar nog steeds uniek in Nederland. Bij fiets- en wielercafé Spaak is nagepraat over fietsoplossingen bij het nieuwe station met het parkeren en de fietstunnel naar de Rivierenbuurt. Ook spraken we over het nijpende fietsparkeervraagstuk, scooters op het fietspad en over routes met het ommeland, zoals de fietssnelweg naar Assen en de fietsroutes plus.

Het was goed om te horen dat Matthijs Sienot er ook in Den Haag bovenop zit en onder meer bezig is met een voorstel om de bijtelling voor een leasefiets af te schaffen. Matthijs Sienot kwam ideeën brengen en halen en neemt ze vanuit Groningen mee naar Den Haag, om ze zo ook weer te delen met andere fietsgemeenten. Wordt vervolgd!

fiets- en wielercafé Spaak