Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 februari 2018

Paul de Rook gekozen tot lijsttrekker

De leden van de afdelingen Groningen en Haren konden de afgelopen weken stemmen voor hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018.  Als lijsttrekker  is Paul de Rook gekozen. Sander Claassen is verkozen als lijsttrekker van de lijst van Haren, mocht Haren zelfstandig blijven. Beiden waren de enige kandidaat.

“Als besturen van de afdelingen Groningen en Haren zijn we erg bij met onze lijsttrekkers”, aldus Mattijs Endedijk, voorzitter van de afdeling Groningen, en Beo Dusink, voorzitter van de afdeling Haren. “In alle scenario’s beschikken we over een ijzersterke kandidaat die verder kan gaan op de ingeslagen koers. In beide gemeenten hebben we een mooie positie met een grote fractie en deelname aan het college en hebben we veel kunnen realiseren de afgelopen jaren. Daar gaan we natuurlijk weer voor!”

Paul de Rook (1987) is sinds 2014 wethouder in Groningen, met de portefeuilles Verkeer & Vervoer  Cultuur en Sport. De jaren daarvoor (vanaf 2010) zat Paul al voor D66 in de gemeenteraad, daarvoor was hij adjunct-secretaris bij de SER Noord-Nederland. Hij is geboren en getogen in Groningen. Paul woont samen met Anne in de Rivierenbuurt.

Paul: “Ik ben erg blij met de steun van de leden. We zijn 4 jaar geleden een goede koers ingeslagen waar Groningen mee door moet gaan. Ik heb veel zin om samen met onze kandidaten een mooie verkiezingsuitslag neer te zetten”

De volgende stap is het samenstellen van een mooie en diverse kieslijst. Daarvoor kunnen geïnteresseerde leden zich melden tot 15 maart. Eind april zal het verkiezingsprogramma worden vastgesteld, waarvan de voorbereidingen al ver gevorderd zijn.